Akik nem tudtak részt venni a màrciusi közgyülésen, tàjékoztatàs a gyülekezet múlt évi müködéséröl.

"Ez utàn új eget és új földet làttam, mert az elöbbi ég és az elöbbi föld eltünt." Jelenések 21:1 Ady Endre verse

Új vizeken jàrok" Ne félj hajom, rajtad a holnap hőse! Új horizontok libegnek feléd, Minden percben új, félelmes az élet; Röpülj hajóm, Új horizontok libegnek elébed!"

Ismét eltelt egy év Isten segitségével a templom ajtó nyitva van, élö a gyülekezet és presbitériuma!

Egy àltalam összeàllitott statisztikàval kezdeném a beszàmolót.

2012, ebben az évben 85 éves a gyülekezet! November 04-re tervezzük az ünnepi Istentiszteletet!

Mint tudjàk 1997 novemberétől nincs kinevezett àllandó lelkésze az egyhàznak. Évente 11 alkalommal van Istentisztelet a hónap elsö vasàrnapjàn 17 H kezdettel a fenti cimen.

A meghivott lelkészek àltalàban érkeznek pénteken, vasàrnap Istentisztelet és hétfön mennek vissza abba az orszàgba ahonnan jöttek, mert mindig magyar reformàtus lelkészket fogadunk, Europa minden orszàgàból ahol magyar reformàtus lelkész szolgàl.

Összesen 11 orszàgból fogadtunk lelkészeket.

A szàmuk meghaladta a 70 -et, vagyis hetven magyar reformàtus lelkész szàjàból halgattuk az igét. akik szivükön viselik a Pàrizsiak megmaradàsért folytatott harcàt.

2009 től kaptunk egy igéretet a MRE-tól, ötször küldenek Magyarorszàgról lelkészt az ö költségükön, mi szervezzük és àlljuk a megmaradó hat alkalmat. Ez a megàllapodàs tartos maradt idàig, ez az elsö segitség amit a Pàrizs-i egyhàz kapott 1946 óta Magyarorszàgról.

Mi is történt 2011-ben:

2011 màjus 8-àn fogadtuk Ft Bogàrdi Szabó Istvàn Dunamelléki püspököt, kibéreltük a nagytemplomot, s a megjelent diplomàciai tagok részére a fenti teremben àllofogadàst rendeztünk,

2011 junius 5-én Nt Odor Balàzs prédikàlt, a Zsinati Iroda Külügyi vezetöje, akivel mme Heddad szervezi 5 szöri alkalommal a Magyarorszàgról jövö lelkészek fogadàsàt. 2011 juliusi istentisztelet alkalmàbol Nt Luczky Réka felavatta ünnepélyes keretek között két új presbiterünket Mme Falquet és M Kànya személyében.

2011 október Ft Csury Istvàn Kiràlyhàgomelléki Erdélyi püspököt fogadtuk, mindkettfogadàsàval sok munkàja és elfoglaltsàga volt a presbitérium tagjainak. Mm Heddad fogadta a reptéren és vitte a szàllàsra, M Mester kisérte a vàrosban szombaton, M Kiss kisérte vasàrnap egész nap.Köszönet jàr Ablonczy Balàzs igazgqtónqk qki elszàllàsolta az Institutben és Trocsànyi nagykoöet Úrnqk qki gondoskodott a reptèrre való szàllitàsról.

Ez az összfogàs, egymàs segitése az egyhàzon belül, sajnos a tagok nem nagyon érdeklödek, mégis mikor jön a lelkész, ki szàllàsolja, ki megy érte ki kiséri, pedig csak ezzel a munkàval tud a templom ajtaja nyitva maradni, mert a lelkészket fogadni kel, mindezt Mme Heddad szervezi szinte egyedül.

Tehàt ez évben 11 istentisztelet, 2 presbiteri gyülés, megjegyzem, minimum hàromnak kell lenni, és 1 közgyülés volt.

Presbiterek részvétele:

Mrciusban részt vettünk a Nagykövetség ünnepi fogadàsàn, június negyedikén a MVSZ àltal megrendezett megemlékezésen TRIANON-ban, nagy csalodàsunkra, csak mi ketten M Kiss Zsolt és Mme Heddad jelentünk meg a gyülekezet részéröl,

Júliusban részt vettünk ismét ketten Pràgàban a NYEMRLSZ évi tanàcskozàsàn, szeptemberben részt vett M Kiss Zsolt presbiter a Ràkoczy ünnepen, amit minden évben megteswünk, viràg csokor elhelyezésével, részt vettünk a katolikus Misszióban és az Institutben megrendezett október 23-i ünnepeken, a Mindszenti és a l'Arc de Triumph-i koszoruzàson.

A presbiterek feladata megjelenni a különbözö rendezvényeken képviselni a gyülekezetet, de ez mindig probléma, hogy ki?, mivel nem vagyunk sokan!

Többen eljàrnak a katolikus misszióba is, és segitik az ö munkàjukut, példàul Mme Szalontai Monika aki besegit az orgonàval.

Minden Istentisztelet utàn kàvé, tea gyünyörüen megteritett asztal vàrja a testvéreket, köszönet jàr ezért Mlle Dapoigny Catherinnak és baràtnöjének Mlle Massieu Francoise nak.

Munkàjuk , a tea és sütemény, ez az Ö felajànlàsuk a gyülekezetnek, nem fizetett alkalmazottak. Különösen szép volt a szokàsos novemberi szeretetvendégségi és karàcsonyi terités, kérem a testvéreket, hogy a teàzàs utàn az asztal leszedésekor mindenki segitsen, mert a termet és a konyhàt tisztàn rendben, 20 H val el kell hagyni.

Itt kérem, hogy néha gondoljanak az adakozàsnàl arra is hogy egy kicsivel többet tegyenek a perselybe, mivel mi nem kérünk pénzt a fogyasztàsért.

A pénztàrt Mlle Dapoigny Catherine vezeti, itt jegyezzük meg hogy az adomànyokról adó bevallàsi papirt màr elküldte mindenkinek.

Engedjék meg, hogy egy kis kalkulàciót javasoljak.

Normàlisan minden héten vasàrnap kéne lenni istentiszteletnek, ha bedobnànak 5 Eurot alkalmakként az kitenne egy hónapban 20 Euros-t, 11 alkalommal 22O Euros-t.

Vàlaszthatunk, pl hàrom havonként egy névre szóló boritékot vagy csekket adunk 60 Euros-ról, akkor az illetöt bekönyvelhetjük mint egyhàztagot 2 évre, s szavazo joggal rendelkezik a közgyülésen, ez lenne a minimàlis, kérem gondolkodjanak ezen!

Sok új arc jelenik meg egy egy Istentiszteleten, de a gyülekezet fenntartàsa az östagok vàllàn van, vàrjuk az új felelös tagokat, az érdeklödést, hogy hogyan müködünk s talàn részvételt is a munkànkban Isten dicsöségére.

2011 juniusàban megjelent hivatalosan a journal offociel-ben egyhàzunk nevének megvàltoztatàsa, a tovàbbiakban

Franciaorszàgi Magyar Protestàns Reformàtus Egyhàz a nevünk,

franciàul

Eglis Protestante Reformée Hongroise en France.

Irta Mme Heddad Parizs 2012 màrcius