Karácsonyi Körlevél - Párizs

ÉGLISE PROTESTANTE RÉFORMEE HONGROISE EN FRANCE
FRANCIAORSZÁGI MAGYAR PROTESTÁNS REFORMATUS EGYHÁZ
5 Rue Roquépine 75008 Paris Paroisse de Paris ST Esprit
CCP 7 309 63 ParisPárizs 2012 december. 3.
Körlevél
a templombajáró párizsi magyar reformátusokhoz

Kedves Testvérek!

Minden esztendőben 11 alkalommal magyarnyelvű református istentiszteletet tartunk a hónap első vasárnapján 17 órai kezdettel, a fejlécen megadott címen. Nem nehéz megjegyezni, augusztusban nincs istentisztelet és kivételesen, 2013. szeptember 8. a hónap második vasárnap tartunk majd istentiszteletet.

Egyházunk fennállásának 85. évfordulóját francia földön 2012. novemberében ünnepeltük. Hálatelt szívvel megemlékeztünk már a gyülekezet vezetőiről is. Nem kívánom ismételgetni, de fennmaradásunk az utóbbi 15 évben mind nehezebbé vált. Nem csak azért, mivel nincs helyben élő kinevezett lelkészünk, hanem a gyülekezet anyagilag önfenntartó - önkétes adakozási alapon. Nálunk, mint ismeretes, nincsen kötelező egyházfenntartási járulék. Ám, ha valaki részt kíván venni a gyülekezet életében és részt vállal a gyülekezet iránti felelőségből – az csak úgy élhet a szavazati jogával, ha a gyülekezet fenntartásához és a közteherviseléshez anyagilag hozzájárul. Teheti ezt ökéntes adományával, akár névre szóló csekkel, vagy névre szóló boritékolt összeggel! Adományaikról, az adóbevalláshoz szükséges, hivatalos bizonylatot adunk minden évben.

Pénztárosunk a befizetett önkéntes támogatás alapján tagnak jegyzi be az adakozót a szavazólistán, aki szavazati joggal rendelkezik minden év márciusban esedékes egyházközségi közgyűlésen két egymásutáni esztendőben.

Fenntieket tájékoztatásul szántam azzal a jóreménységgel, hogy támogatáskérésünk meghallgatásra talál s a templomba járók úgy érzik, hozzájárulásukkal a gyülekezet fennmaradását szolgálják, ill. hivatalosan is tagok kivánnak maradni.

Boldog, békés karácsonyt, Istentől áldott újesztendőt kivánunk minden templomunkat látogató testvérünknek: "Ne félj, te kicsiny nyàj; mert tetszett a Ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot" Lukács 12, 31.

A prebitérium nevében
Mme Heddad Anne Marie, gondok
01 39 15 19 83
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.