Körlevél 2016. február

ÉGLEGLISE PROTESTANTE REFORMÉE HONGROISE EN FRANCE
FRANCIAORSZÁGI MAGYAR PROTESTÁNS REFORMÁTUS EGYHÁZ
5 Rue Roquépine 75008 Paris Paroisse ST Esprit
CCP 7 309 63 Paris
"Boldog nép az, amely tud neked ujjongani, amely orcád világosságában járhat, Uram" Zsolt 89,16

K Ö R L E V É L
2016. februárjában

Kedves Testvérek!

Gyülekezetünk presbitériuma nevében Istentöl áldott békés – boldog Új Esztendőt kivánunk minden kedves templomlátogató testvérünknek.
Isten segitségével az elmúlt 2015. esztendőben ismét 11 istentiszteleteti alkalmon vehettünk részt Mme Heddad szervezésében. A lelkészek fogadása a vendéglátók áldozatos szolgálatának eredménye: mem titok a kemény háttérmunkával járó idő és anyagiak felajánlása, ill. otthonaik kitárása. Nem tiszteletdíj a gyülekezetünk alkalmankkénti 200€ felajánlása, legfeljebb a fapados járattal érkezők utiköltségfedezése. A házigazda gyakran párosan is fogadja vendégeinket és szállitja, kiséri Párizsban.

Köszönet Isten dicsőségére és felebarátaink javára időt, pénz és jóakaratot áldozó családoknak!

A hivek közösségében keresztelést igénylők növekvő száma öröm. Amikor a keresztyén nevelésre kötelezik el magukat a szülők-, keresztszülők a sákramentumban, emlékeztetünk arra, hogy a gyülekezet látogatása – esetünkben részvétel a havonta egy alkalommal sorrakerülő istentiszteleti alkalom – kíváló lehetőség ígéretük betartására.

A jövőmegtartás és fennmaradásunk ígérete pedig két leány hitéröl való vallástétele, konfirmációja lesz az aprilisi istentisztelet keretében.

Mindezt azért mondjuk el, mert annak ellenére, hogy sokan természetesnek tartják zsoltáraink énekelését és az anyanyelvünkön szóló Íge hidetését, kiváltság és kegyelem az, hogy ezzel élhetünk! Perselyes adakozásával mindenki hathatósan besegíthet az idén 88 éves önfenntartó gyülekezetünk működésébe. Létezünk, de sehonnan és senkitöl nem kapunk támogatást, kötelező egyházfenntartási hozzájárulás sincsen. De aki a tagok számára fenntartott szavazati joggal óhajt élni a közgyülésen, annak a perselybe azonosítható - nevével ellátott – boritkékot kell egy meghatározatlan összegű adománnyal betennie. Ennek alapján nyilvántartásba veszi a pénztárosunk és az adóbevalláshoz szükséges hivatalos bizonylatot is megküldi.

A közgyűlést mindíg márciusban tartjuk, az idén március 6-án. Kérjük és várjuk a részvételt, a meghivókat időben kiküldjük.

Gondjaink kezelésében várjuk új tagjaink felelős részvételt, megköszönve a szíves érdeklődést, müködjünk egütt Isten dicsöségére, a presbitérium nevében:
Mme Heddad Anne Marie
a Franciaországi Magyar Protestáns Református Egyház titkára

FIGYELEM ÚJ ELÉRHETŐSÉG
34 Avenue Maurice Berteaux Appt 16
78500 Sartrouville France
Tel 0139151983; Mobil 0684082915
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
SKYPE hnannim