Article Index

Kedves Testvéreim!

Szeretettel üdvözlök mindenkit az Úr Jézus nevében. Valószínuleg hallották a hírt: új lelkésze van egyházunknak. Joggal kérdezhetik. ki ez a fiatalember? Erdélyben születtem. Szilágy megyének Ipp nevu falujában. Tanulmányaimat szülofalumban kezdtem el, ahol gyarapodtam !estben és lélekben, jártam az isten házába. 16 éves voltam, amikor Isten ráébresztett arra, hogy mennyire bunös vagyok, és hogy Jézus Krisztus nélkül a pokol tüzébe kerülök. Ekkor Isten csodálatos elhívása révén elkezdtem Ot szolgálni. Eleinte a vasárnapi iskolában tanítottam. kb. 50-60 gyereket, késobb ifjúsági bibliaórákat vezettem. Isten mindkét munkát rendkívüli módon megáldotta.

1998-ban elkezdtem misszionárusi tanulmányaimat, Londonhoz közel, Welwynben az Európai Misszionáriusszövetség iskolájában. Ez után lelkipásztorképzobe jelentkeztem, és a London Theological Seminary diákja lettem, valamint segédlelkészként szolgáltam egy highgate-i templomban.

Isten kegyelmébol tudomásomra jutott, hogy Londonban is van magyar gyülekezet, ahol az O akaratából most szolgálok. A szolgálatot egy éve kezdtem el. segédlelkészként, aktívan részt véve a gyülekezeti életben. Azóta nagy változás állt be az életemben, mivel Isten megáldott egy feleséggel. Az esküvonk szeptember 1-én volt, és nemrég érkeztünk vissza a nászutunkról. A feleségem Salánki Tünde, végzettsége szerint magyar-angol szakos tanárno.

Energiával és reményekkel telve nézünk a jövo kihívásai elé.

Sajnálattal kell megállapítanom, hogy a gyülekezet nagy részét még most sem ismerem személyesen. Szívem vágya, hogy megismerjem a gyülekezettel kapcsolatban álló embereket, ezért tisztelettel megkérek mindenkit, hogy telefonon vagy levélben lépjen kapcsolatba velem, hogy megismerkedhessünk.

Mindenkinek a rendelkezésére állok, és szívesen segítek az arra rászorulókon, valamint imádkozok, amennyiben ezt igénylik.

Az Úr áldását kérem életükre.
Szeretettel,
Salánki István, lelkész