Nyugateurópai reformátusok tiltakozása Mikó ügyben

Nyugateurópai reformátusok tiltakozása Mikó-ügyben - PDF

 

A NyEMRLSZ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA
Felháborító a Mikó újraállamosítása


Nyugateurópa magyar reformátusait is felháborította a ploieşti-i táblabíróság november 26. közzétett döntése, amely szerint az Erdélyi Református Egyházkerület elveszíti tulajdonjogát a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épülete felett, az ingatlan visszaszolgáltatása miatt pedig megalázó és jogtipró felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Markó Attilát és Marosán Tamást.

Amikor tiltakozunk az egyházi vagyon visszaállamosítása ellen, csatlakozunk f.t. Kató Béla az egyházkerület püspöke közleményében megfogalmazott tényekhez, miszerint 25 év jogállamiságba vetett hitünk dőlt meg azzal, hogy a táblabíróság jogtalanul elvette az Erdélyi Református Egyházkerülettől a Székely Mikó Kollégium épületét. A román bíróság ezzel azt jelezte, hogy a reformátusok - mint kisebbségiek, nem rendelkeznek ugyanazokkal a jogokkal mint a többségiek az országban! A hatalom ezzel  azt üzeni, hogy bármikor bármit megtehet. Ugyanakkor igazságtalanság történt azokkal szemben is, akik a munkájukat végezték.

A NyEMRLSz támogatja azt a kezdeményezést, hogy a Mikó-per ügye eljusson a legfontosabb nemzetközi fórumokhoz és széles körű társadalmi szolidaritásra kéri fel az egyházakat, a civil társadalmat, és az egész nyugateurópai kultúrközösséget.

NyEMRLSz Elnöksége 2014. Advent első vasárnapjának előestéjén

A sajtókiadvány hiteléül
Tóth Miklós

Ünnepeink

nagyböjt első vasárnapja
(2018. Február 18. Vasárnap, 2 nappal ezelőtt)

virágvasárnap
(2018. Március 25. Vasárnap, 33 nap múlva)

nagycsütörtök
(2018. Március 29. Csütörtök, 37 nap múlva)

nagypéntek
(2018. Március 30. Péntek, 38 nap múlva)

húsvét
(2018. Április 01. Vasárnap, 40 nap múlva)

Ma : Zsuzsanna
Holnap : Aladár, Álmos